Фармацевтът Омер Ондер Йоздемир е редовен клиент на тази пекарна в

...
Фармацевтът Омер Ондер Йоздемир е редовен клиент на тази пекарна в
Коментари Харесай

Баклава за Рамазан: Специален сладкиш за диабетици се предлага в Истанбул

Фармацевтът Омер Ондер Йоздемир е постоянен клиент на тази пекарна в мегаполиса Истанбул. Той страда от диабет и обича да си поръчва баклава с виолетов цвят поради натуралните ѝ съставки.

 
Предпочитам лилавата саралия, тъй като е натурална, потребна за диабетиците и се подготвя от плодова есенция. 
Омер Ондер Йоздемир - клиент на пекарната 

Производителят на саралия Мехмет Йълдъръм изяснява, че лилавият цвят идва от антоцианите, които се съдържат в използваните плодове и зеленчуци. Тези съставки се употребяват в примес, наречена " мормикс ".

 
Тази примес от червени плодови и зеленчукови есенции се смесва с брашното. След това прибавяме захар от цвекло към сместа. В резултат на това саралията не се надига, веществото балансира захарта. 
Мехмет Йълдъръм, производител на саралия

Специалисти диетолози споделят, че лилавата саралия покачва равнищата на кръвната захар по-бавно от обичайните сладкиши. Затова може да бъде опция за страдащите от захарна болест. 

Вярващите мюсюлмани с неспокойствие чакат да си дадат отмора от поста по време на специфичната вечеря ифтар. Празникът Рамазан се счита за интервал на размисъл, по време на който не се яде и не се пие от изгрев до залез слънце. Той се практикува от всички възрастни мюсюлмани, физически годни да го създадат. Краят на свещения месец ще бъде отпразнуван с празник, прочут като Курбан байрам. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР